PRVIĆKA NOĆ 2008
 

HOME

ZEMLJOPIS

POVIJEST

TURIZAM

GALERIJA

UDRUGA

FAUST
VRANČIĆ

ART

LINKOVI

 

 

 

 

 

 

Konačno, nakon nekoliko pokušaja, Noć Prvića, prvićana i njihovih prijatelja je uspjela. U hotelu Panorama skupilo se preko dvjesto ljudi. Čak je doneseno nekoliko pomoćnih stolova. Svirača, pjevača i zabavljača nije nedostajalo. Izuzetno ugodna večer i sve pohvale organizatorima. Samo se možemo nadati da će idućih godina biti slično, a i bolje.

Na ponos prvićanima cijelu noć glazbena podloga je izvedena vlastitim snagama uz malu pomoć prijatelja. Ohrabrujemo i ostale, a ima ih, da se pridruže idućom prigodom. Šepurinski Pučki pjevači, Luški Štandarac, pa Goran i njegovi prijatelji i Siniša, naturalizirani Lučani, i njegovi prijatelji i ...

Pjesme ne fali na Prviću.

 

Nakon organizacijskih formalnosti veselo društvo je hvalilo otok kojeg se tu večer štovalo i slavilo.

 

Prije spomenuti glazbenici i zabavljači s neskrivenim veseljem iskazali su zadovoljstvo ozračjem i društvom, na što su ljudi odgovorili plesom. Falila je jedino La Bamba, Havarija u selu, Šekspir i slične glazbene crtice iz povjesti.

 

Kao što sam već rekao Noć Prvićana je bila iznenađujuće uspješna. Stoga nam je svima želja da iduće godine bude još bolje.

 

Dragi prijatelj Prvića, gospodin Oliver u jednom je trenutku pojašnjavajući svoj pad u more u Prvić Luci obećao sličnu akciju ponoviti i u Šepurini. Međutim žitelji Punte opravdano strahuju kako će akciju obavi u Trstevici pa će ostati zakinuti za takav nesvakidašnji i medijski popraćen događaj. Oni bi svakako željeli i jedan pad u Punti. Za tu bi prigodu malo uredili mul, sklonili gražiole, opiturali maštele i odnili salbun i škalju s puta. Iako zvuči vrlo lijepo to može potaknuti zahtjeve za padom u more i na Prviću i Guinu mulu, a možda i u Luškoj punti i na Donjoj bandi pa se kao kompromisno rješenje nameće samo porat u Šepurini kao središnje mjesto. To bi bio poticaj ugostiteljstvu glavnog šepurinskog trga ali zdravstveno nije preporučljivo. S druge strane je opasnost omasovljenja zahtjeva što otvara mogućnost uvođenja sportske discipline u sklopu Bodulskih pripetavanja. Pad u more bi postao bacanje u more što sigurno ne bi bilo u redu. Zamislite samo sramote da Zlarinjani bolje, više i jače bacaju Olivera u more. Ipak smo mi prvi.

Za sada nisu razriješene sve dileme, a o samom padu će još biti riječi.

U tijeku su pregovori za dodatnom foto dokumentacijom pa će ova galerija fotografija uskoro biti dopunjena!
 

   

© Copyright Boško Lučev bosko.lucev@zg.t-com.hr