ŠIBENIK
 

HOME

ZEMLJOPIS

POVIJEST

TURIZAM

GALERIJA

UDRUGA

FAUST
VRANČIĆ

ART

LINKOVI

 

 

 

 

 

 
Grad Šibenik pamtimo po nekoliko simbola: impresivna katedrala svetog Jakova, nekoliko tvrđava uključujući onu u kanalu i sam kanal svetog Ante te mnoštvo malih uličica starog dijela grada izrazito mediteranskog ugođaja. Okolica grada se najbolje opisuje činjenicom o dva nacionalna parka. Takav izuzetan potencijal još uvijek nije iskorišten i prepoznat kao brand. I još ako se složimo kako je kvalitetna hrana jedan od aduta Hrvatske u turističkom smislu i spomenemo pršut, sir, ribu i maslinovo ulje onda shvatimo kako Šibenik, odnosno njegovi ljudi, još nisu iskoristili niti jedan od potencijala.
Tek otvaranjem ugostiteljsko - izložbenog prostora Šibenski bunari i postavljanjem Homo Volans lutke stiliziranog padobanca Šibenik je pokazao vezu s hrvatskim velikanom Faustom Vrančićem.

 

Kanalom svetog Ante i tvrđavom svetog Nikole Šibenik je na sve načine odvojen od otvorenog mora. Čak i sada kada s njega ne prijete nikakve opasnosti. Vjerojatno najpitomija otočna skupina daleko je od svojeg grada.
 

   

© Copyright Boško Lučev bosko.lucev@zg.t-com.hr