ĐIR OKO PRVIĆA 2012
 

HOME

ZEMLJOPIS

POVIJEST

TURIZAM

GALERIJA

UDRUGA

FAUST
VRANČIĆ

ART

LINKOVI

 

 

 

 

 

 

Đir oko Prvića je akcija koju Lučani izvode u trenucima slavlja. Neupućeni će reći: "troše naftu", "buče", "nepotrebno se tope po moru", "...". Tih dana bilo je juga pa su neki predlagali da se ne vozi. E, a zašto se vozi? Zato da se pokaže zajedništvo, a zajedništvo nije potrebno po sunčanom vremenu i laganom osvježavajućem vjetriću. Zajedništvo treba kada je teško. Budimo zajedno kada nije lako. Baš zato je ovaj put proradio duh zajedništva.

Ruku na srce, valovi juga osjete se samo na izlasku iz luške vale i kod gospe od Pumpeja. Malo valova i ljuljanja odradilo je svoje. Prije Šepurine već smo zaboravili jugo, a osjećaj zajedništva je ostao. Bravo!

Glavni organizator je stalno provjeravao dogovorenu rutu, ali je brzo pristao da odemo pred Vodice, a ne samo do punte.
Pozitivno ozračje ne opisuje se riječima baš lako.
Pred Vodicama nas je razveselila i dodatno potakla brodska sirena s Tijata. Malo vjetra baš je dobro došlo.
Povratkom prema Prviću još više smo osjetili duh svečanosti i veselja. Izvrsna atmosfera se zaista teško opisuje. Treba sudjelovati u Điru oko Prvića.

Pri povratku u Prvić Luku pozdravlja nas cijelo mjesto pa i gosti na brodovima usidrenim u vali. Kao da su i oni osjetili zajedništvo koje nas je vodilo od Donje bande do Vodica i natrag pored Lupca u selo. Na prigodnoj fešti su podijeljene plakete djeci za doprinos organizaciji Đira.

 

u obradi je video snimljen tom prilikom pa će biti postavljen krajem mjeseca

 

 

   

© Copyright Boško Lučev bosko.lucev@zg.t-com.hr