HOME

ZEMLJOPIS

POVIJEST

TURIZAM

GALERIJA

UDRUGA

FAUST
VRANČIĆ

ART

LINKOVI

 

 

 

 

 

 

U znamenitom djelu Put po Dalmaciji iz davne 1774. talijanski prirodoslovac i putopisac Alberto Fortis piše:

"Prvić je izdaleka divan jer nije kao ostali otoci: visok, krševit i golih brda. Otočić je malen ali vrlo plodan. Svi nasadi savršeno uspijevaju. Njihovo vino, ulje i voće želio bih vidjeti i na Mletačkoj tržnici."

Namjera nam je napraviti središnje mjesto za pristup informacijama o otoku Prviću. Ovime ne želimo konkurirati ostalim autorima već povezivati i koristiti njihov rad. Znamo da Marin ima vrlo dobar forum i prati aktualne događaje u Prvić Luci Prvić Luka Online!, Boško ima dobru galeriju fotografija Prvića Photo gallery, ali i drugih tema. Hotel Maestral se samostalno predstavlja na webu. Neki ugostitelji imaju svoje stranice u sklopu brojnih agencija, a pojavljuju se poneki fragmenti o Prviću. Značajnijeg predstavljanja otoka Prvića nigdje nema i to želimo promijeniti. O Faustu Vrančiću i vezi s Prvićem može se naći dosta tekstova. Sve dobro ćemo iskoristiti i dodati ono što nedostaje.

Idejni začetnik je Udruga Narodno zdravlje pe će posebno biti prikazane njihove akcije, inicijative i projekti. Želja nam je aktivirati i uključiti Prvićane (Lučane i Šepurinjane) kao i one raseljene u dijaspori (Zlarin, Tribunj, Vodice, Šibenik pa i dalje). A i sve zaljubljenike u otok Prvić kojih nije baš mali broj.

Trenutno se radi na svim osnovnim sadržajima istovremeno pa je svaka pomoć je dobrodošla.
Treba mi:

- povijest (osobito zanimljivosti i početak XX stoljeća), fotografije, priče
- prevoditelji za njemački i talijanski
- stare fotografije i razglednice 

Za kontakte koristite:
e-mail: bosko.lucev@zg.t-com.hr
telefon: 091 520 7133

 

   

© Copyright Boško Lučev bosko.lucev@zg.t-com.hr